Amanida Glòria d’Hivern

amanida gloria d hivern 1

  • Temporada: Tardor – hivern
  • Productes de temporada: Escarola, enciam, espinac, pastanaga, fruits secs
  • Ingredients: PER L’AMANIDA: unes fulles d’enciam de fulla llarga,  d’enciam fulla de roure, d’escarola, d’espinacs i de rúcula, dues pastanagues, una poma fugi (cruixent i dolça) una llauna petita de blat de moro, un grapat d’ametlles, avellanes i panses de Corint. PER LA VINAGRETA: Sal, oli d’oliva, mel i vinagre de Mòdena.

Preparació de l’amanida

Per anar bé, caldria tenir tots les ingredients a mà… és a dir, els enciams, pastanagues, fruits secs, la mel… i tots els estris necessaris, en aquest cas, un bol de vidre perquè l’amanida quedarà més ben barrejada, un morter per fer una picada dels fruits secs i fer-ne la vinagreta (o un braç batedor, una picadora elèctrica…), un ganivet… i si en teniu, també és molt útil la centrifugadora pels enciams.

Un cop ho tenim tot, el primer que cal fer és rentar bé els enciams, escarola, rúcula i espinacs. El nostre mètode és deixar en remull uns minuts (és opcional posar-hi una goteta de llegiu) i després esbaldir ben be. Ho anem centrifugant per tal d’escórrer el màxim d’aigua possible i ho posem en bosses de congelar o en tuppers que aniran a la nevera.

D’aquesta manera sempre tindrem a la nostra disposició els enciams quan vulguem fer-nos una bona amanida.

Caldrà rentar i pelar les pastanagues, les pomes i esbaldir els grans de blat de moro, en un colador (així perdran el gust de llauna que de vegades tenen)

Tallem tots el verds (enciams, escaroles, espinacs i rúcoles), les pastanagues i la poma a unes dimensions ni massa petites ni massa grans… això també depèn de les preferències de cadascú.

Ho posem tot plegat al bol i barregem.

Anem a per la vinagreta

Amb l’ajut d’un morter (o turmix), fem una picada amb els fruits secs. Quan ho tenim ben picadet, hi afegim l’oli, la mel (una culleradeta), el vinagre de Mòdena i un polsim de sal i ho barregem bé… quan ja ho tenim ben barrejat hi incorporem les panses.

Incorporem aquesta vinagreta al bol on tenim la veritat de verds, la poma, la pastanaga i el blat de moro i ho barregem bé… que tots els sabors quedin ben mesclats.

…i ja ho tenim! Ho podem servir en bols individuals o en una enciamera grossa… bon profit!

Trobeu els productes de temporada a la botiga de Ca n’Aladesa